Bjergbyen anno 2023

LilleSyd Forsamlingshus


Fællesspisning, koncerter og private selskaber


I 2018 åbnede familien Aalbæk Jensen dørene op for forsamlingshuset LilleSyd. LilleSyd er rammen om familiefester, restaurant og festligheder af kulturel og social karakter. Vi elsker sjov og ballede, fester og gæster, en sludder og en sladder.
Hver torsdag åbnes der op i Gildessalen til fællesspisning.

Hello world
Hello world

Makketutten


Gårdbutik og café


Den lille selvbetjente gårdbutik og café, har åbent alle dage kl. 09-19. Produkterne du finder i MAKKETUTTEN er overvejende økologiske og hovedsagligt produceret på LilleSyd. Du vil kunne finde et udvalg af: Fristbagt surdejsbrød, boller, rugbrød, færdigretter, pølser, bacon, syltevarer, vin, most mm. I weekenderne er caféen åben lørdag og søndag. Her serveres der kaffe og et udvalg af forskellige kager.

LilleSyd Friskole


Udeskolen for en bæredygtig fremtid


Lillesyd Friskole er en Grundtvig-Koldsk-inspireret udeskole, der værner om nærhed i hverdagen, hylder fællesskaber og forskelligheder samt prioriterer barnets kreative udfoldelse i nært samspil med naturen. Børnene undervises i og med naturen året rundt, og børnenes naturlige nysgerrighed er udgangspunktet for undervisningen og den høje faglighed.


Hello world
Hello world

Den Flyvende Tallerken


Pizzariaet i den gamle hestestald


Bag disken i det hyggelige og uformelle pizzaria, finder man oftest Lassefar. Menukortet består af 3 faste pizzaer samt en Lassefar Special, som skifter efter sæson og behov. Den Flyvende Tallerken har åbent fredag - søndag kl. 17-20.

Evigheden


Grøntsager, honning og æg


Mads og Celina producerer økologiske grøntsager, æg og honning lokalt på LilleSyd. Honningen findes på hylden i gårdbutikken Makketutten og grøntsager og æg findes i den lille grøntsagsbygning udenfor.

Hello world
Hello world

Dødens Pølse


Flæskestegs-sandwich og hotdogs


I weekenderne i sommerhalvåret, vil klappen til pølsevognen med det famøse navn "Dødens Pølse" blive åbnet op. Her serveres der flæskestegssandwich, hotdogs og pølser med brød. Pølsevognen er placeret for enden af terrassen ved gårdbutikken Makketutten.